top of page
szolárium

              Barnulási tanácsok

Fehér bőrűeknek

 

A legfontosabb a Ti esetetekben megérteni, hogy nem tudtok olyan barnák lenni, mint az alapvetően kreol bőrűek. Ezért ne is próbáljatok meg olyanok lenni! Elővigyázatosnak és türelmesnek kell lennetek. Nem szabad gyors és látványos eredményt várni, elégedjetek meg a világosabb bőrszínnel, és csak lassú barnulásra számítsatok, ne akarjátok felülmúlni saját határaitokat. A szoláriumozás és a napozás fontos számotokra is, de nagyon kis intervallumokra menjetek (pl.: 4 perc) és csak nagyon keveset tartózkodjatok napon (még faktoros krémmel bekenve is)! Ne feledjétek, hogy csak lassan és türelmesen tudtok eredményt elérni. A Ti esetetekben csak a rendszeres, lassú, türelmes „építkezés” működhet!

A csokicsöves szolikba maximum 6 percre menjetek és az első két esetben jöjjetek ki 4 percnél. (Nem baj, ha elvesztetek 150-200 Ft-ot az idő előtti kiszállással, a biztonság az első) Helyezzétek előnybe a kisebb csőszámmal rendelkező és „gyengébb” gépeket. A harmadik alkalom után már kifejezetten elégedettek lesztek. A szolizások között mindig hagyjatok ki minimum 2-3 napot. Ha valamilyen oknál fogva két hétnél több kimaradt, kezdjétek előröl a folyamatot. A megfelelően „enyhén” barna bőrszín elérése után a megtartás havi 4-6 alkalmat igényel, de csak nagyon rövid szolizási idők bevállalásával. Ha tudjátok magatokról, hogy nem tudtok leégés nélkül (nagyon rövid időkkel sem) barnulni, ne szoláriumozzatok és ne is napozzatok!

A színmegtartáshoz használhattok szoláriumozás utáni krémeket.

Átlagos bőrűeknek

 

Ezzel a szoláriumcsővel úgy tudtok barnulni, ahogy még soha! Fontos azonban, hogy megfelelően tudjátok használni. Ez a szoláriumcső család alapvetően nem tartozik az „égetős” szoláriumcsövek kategóriába, de minden esetben célszerű biztonságos kereteket felállítani. Ez a Ti esetetekben is a „kényelmetlenebb” rendszeres, de kisebb barnító időkkel való alapozás. Ne akarjatok heti egyszer hosszabb (15’) időre befeküdni, inkább két hét alatt három alkalommal, vagy négynaponta szolizzatok kevesebb (6’-9’) időket. Lényeges, hogy ne essetek túlzásokba. A kezdeti szakaszban maximum csak 6 percre menjetek. Nem kell több, még ha „bírnátok” sem, mert a megfelelő alapozás meghozza gyümölcsét! Csak megfelelő és észszerű alapozással érhetitek el, hogy ritkábban tudjatok járni a „fenntartó” időszakban. A 6 perces kezdések után leghamarabb a 3-4. alkalom után menjetek csak 9 percre, de ezután se akarjatok 12 percnél többre menni. A legfontosabb a rendszeresség. Ha nem hagytok ki hosszabb időszakokat (2 hét) bőrötök belső faktorszintje magas marad, így csak a ritkább (kényelmesebb) fenntartásra kell csak összpontosítanotok. Mindenkinek kifejezetten ajánljuk a szolárium kozmetikumok használatát. A megfelelő szolárium kozmetikum nagymértékben lassítja a bőrszín „kikopását”. Fontos hogy a kapott bőrszínt minél tovább élvezhessétek, ezért célszerű önbarnító tartalmú szolizás utáni krémekkel, testápolókkal hosszabbítani a hatást. Havi 6-8 alkalomnál ne akarjatok többet szolizni!

Kreol bőrűeknek

 

A Ti esetetekben nagyon fontos a határok megértése és betartása! Mivel bőrötök kiemelkedően reagál a napozásra és a szolizásra, könnyen barnultok és nagyon sötét barnára. Ez önmagában nagyon jó, de törekednetek kell arra, hogy ez így is maradjon. Nem szabad úgy gondolni, hogy „sérthetetlenek” vagytok, és bármit „kibír” a bőrötök. Fontos, hogy komoly szabályokat hozzatok a szolizások száma és mértéke tekintetében, és be is tartsátok azokat. A barnulás a védekező reakciója a bőrnek, tehát minél barnábbak vagytok, úgy egyre kevésbé barnultok. Ez azt eredményezi, hogy egyre több időt kell a szolárumban eltöltenetek, minél barnábbak akartok lenni. Célszerű azonban, egy kevésbé „fekete” bőrszínt céloznotok, még ha nem is látjátok kellően barnának magatok. Kevesen tudják, hogy a bőr rendelkezik felső bebarnulási határral, ahol már nem barnul tovább. Célszerű ettől az állapottól távol maradni, megfelelő „felső határ” betartásával még anyagilag is jobban jártok. A hiperpigmentáltságot nem mindig látjátok magatokon, nem igazán szexi, sőt épp az ellenkezője. A megfelelő bőrszín elérése után havi 6-8 alkalomnál ne szolizzatok többet és inkább kevesebb időkre (9’) menjetek. Ne akarjatok „brutálisan” barnák lenni és kérdezzétek meg barátaitokat ismerőseiteket, hogy mennyire vagytok azok, mert lehet, hogy csak kevésbé látjátok magatokon… Ne feledjétek a kevesebb néha több!

szolárium
szolárium
szolárium
bottom of page